Εγγραφή!
Το πρώτο μάθημα δωρεάν!
Χορός
Γιατί να μάθω χορό
Με το χορό γυμναζόμαστε αποτελεσματικά
Ο χορός σμιλεύει το σώμα και συσφίγγει τους μύες. Είναι ο πιο διασκεδαστικός και ωφέλιμος τρόπος να γυμναστεί. Ταυτόχρονα τα οφέλη για την καρδιά και τους πνεύμονες είναι άμεσα και μακροχρόνια.
Με το χορό μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες
Χόρεψε για μία ώρα κάθε μέρα και θα δεις να αδυνατίζεις κάθε εβδομάδα χωρίς κανένα κόπο ή στέρηση. Αν χορέψεις για μία ώρα, μπορείς να κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες! Πρόσεξε μόνο μην πέσεις στην παγίδα να τρως περισσότερο, επειδή θεωρείς ότι η άσκηση σου δίνει το δικαίωμα να τρως το παραπάνω γλυκό που ήθελες.
Ο χορός βοηθά την ισορροπία της σχέσης σου
Αντί να περάσετε το βράδυ σας τρώγοντας σε κάποιο εστιατόριο, πίνοντας ποτά ή καταβροχθίζοντας ποπ κορν σε κάποιο σινεμά, πάρε το αμόρε σου και κάντε κάτι πιο ωφέλιμο για τη σχέση σας. Πρότεινε, λοιπόν, να πάτε για χορό! Η επικοινωνία των σωμάτων είναι απαραίτητη για να χορέψεις σωστά και σε έρευνες τονίζεται ότι το άγγιγμα χωρίς σεξουαλικά υπονοούμενα έχει βασική σημασία για την επιτυχία μιας σχέσης.
Ο χορός σε βοηθά να κάνεις καινούριους φίλους
Όταν μαθαίνεις χορό, συμμετέχεις σε μία ομάδα ανθρώπων με το ίδιο ενδιαφέρον που έχεις κι εσύ. Αν είναι φίλοι σου, είναι μια καλή αφορμή να γελάσετε μαζί και να μοιραστείτε τις ίδιες συγκινήσεις, κάτι που θα συσφίξει τις σχέσεις σας. Αν είναι άγνωστοι, ευκαιρία να τους γνωρίσεις και να διασκεδάσεις μαζί τους στα πάρτι της σχολής ή σε εκδηλώσεις για το χορό
Ο χορός σου χαρίζει ψυχική ανάταση
Από τη στιγμή που το μάθημα διδάσκεται από επαγγελματία, θα πρέπει να νιώθεις πως «ξυπνά» κάθε σου κύτταρο και θα διατηρείς καλύτερη ισορροπία. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αίσθηση του ρυθμού και της ίδιας της ζωής. Πολλοί άνθρωποι μας λένε ότι ο χορός άλλαξε τη ζωή τους κι ένιωσαν να περνούν δεύτερη νεότητα, διότι αναζωογονήθηκαν με έναν τρόπο που δεν περίμεναν
Αναπτύσσει κιναισθητική νοημοσύνη και εξυπνάδα!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου για να πετύχεις συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως, για παράδειγμα, καλή απόδοση στα αθλήματα, νίκη σε παιχνίδια που απαιτούν κίνηση, άριστη παρουσία σε παραστάσεις χορού ή μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Μαθαίνεις να χειρίζεσαι άριστα τα χέρια σου, γι’ αυτό και οι χειρούργοι θεωρείται ότι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με άριστη κιναισθητική νοημοσύνη.
Ο χορός βοηθά την σωστή ανάπτυξη και Πειθαρχία
Αν είστε γονείς και θέλετε το παιδί σας να πάρει σωστή ανάπτυξη, τότε κάντε την σωστή επιλογή. Ο χορός βοηθάει στην σωματική ανάπτυξη, μαθαίνει πειθαρχεία και καλούς τρόπους συμπεριφοράς.
Ο χορός ανεβάζει τη διάθεση, αφού εκκρίνονται ενδορφίνες. Βοηθά την αυτοπεποίθησή μας και την αυτοπειθαρχία. Βελτιώνει την αρμονία ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα, δίνοντάς μας μια αίσθηση της ευημερίας.
Ο χορός βοηθά στην λίπανση των αρθρώσεων, αναπτύσσει γερά κόκκαλα και βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ο χορός καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης. Είναι ένα καλό μέσον για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Επίσης συντηρεί τη λίπανση των αρθρώσεων καθώς ωφελεί την καρδιά, το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει την χωρητικότητα των πνευμόνων.
Ο Χορός μας κάνει εξυπνότερους
Οι νευρώνες και οι συνάψεις τους λειτουργούν με πλαστικότητα, επομένως μεγαλύτερη χρήση της μνήμης και της δημιουργικής σκέψης, λειτουργεί θετικά στο να ανανεώνονται και να δημιουργούνται συνεχώς συνάψεις στον εγκέφαλο, οπότε να διατηρείται το σύστημα ενεργό. Ο εγκέφαλός μας ανανεώνει τα νευρωνικά «μονοπάτια», μόνο αν χρειαστεί. Αν δε χρειαστεί, απλά δεν το κάνει.
Με την πάροδο της ηλικίας τα εγκεφαλικά κύτταρα νεκρώνονται και οι συνάψεις αποδυναμώνονται. Δείγμα αυτής της αποδυνάμωσης είναι ότι ξεχνάμε γιατί οι συνάψεις που οδηγούν σ’ αυτά είναι ελάχιστες και «μονόδρομες». Οι σύνθετες συνάψεις, αυτές δηλαδή που συνδέονται με πολλές άλλες και οδηγούν σε μια πληροφορία μέσα από συνδυασμό πληροφοριών, είναι και οι πιο ανθεκτικές.
Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η πολυπλοκότητα των εγκεφαλικών συνάψεων είναι το κλειδί για υγιές μυαλό, ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία.
Ας κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να δημιουργήσουμε νέα νευρωνικά «μονοπάτια». Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους συνηθισμένους τρόπους για να λύνουμε προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις ή, ακόμα, να ζούμε την καθημερινή μας ζωή.
Πηγή: newleveltherapy